Τα Παιδιά Εκφράζουν τις Σκέψεις τους για το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της ΕΛΕΜΑΣΥΝ στην Πράγα

 

 

“Το ταξίδι στην Πράγα ήταν μια εμπειρία αξέχαστη. Εικόνες, στιγμές, συναισθήματα γεμάτη. Θα έλεγα ότι χωρίζεται σε 2 μέρη. Αυτό του συνεδρίου και αυτό του ταξιδιού με φίλους και καθηγητές που στάθηκαν δίπλα μας σα φίλοι. Το μαθητικό συνέδριο που συμμετείχαμε ήταν μια πραγματικά όμορφη διαδικασία, από την έναρξη της προετοιμασίας μας εδώ στην Ελλάδα μέχρι την παρουσίαση της δουλειάς μας στη Πράγα, ενώπιον άλλων σχολείων και φορέων. Συνεργαστήκαμε άψογα και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Μας έδωσε τροφή για σκέψη και ακούσαμε πολλές αξιόλογες δουλειές. Από την άλλη το ταξίδι μας προσέφερε τόσες εικόνες. Μια πόλη πραγματικά μαγική, μιας άλλης εποχής. Ένα ταξίδι που μας έφερε ακόμα πιο κοντά και μας έδωσε να καταλάβουμε πόσα πολλά μπορούμε να αντλήσουμε όταν βρισκόμαστε σε μια άλλη χώρα, με άλλες συνήθειες, κουλτούρα, πολιτισμό. Είναι πολύ ιδιαίτερο να συνεργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό. Να ταξιδεύουμε και να γεμίζουμε από ακούσματα, ιδέες, εμπειρίες. Πάντα τέτοια όμορφα να έχουμε! Πάμε πίσω σας παρακαλούμε!”

 

“Η εμπειρία μου στην Πράγα ήταν μοναδική και ξεχωριστή. Πρώτη φορά συμμετείχα σε κάτι παρόμοιο και πέρασα υπέροχα!! Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου και ελπίζω να οργανωθεί κάτι αντίστοιχο και του χρόνου για να συμμετάσχουμε!!!”

 

“Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, με αξέχαστες στιγμές . Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους καθηγητές που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία, καθώς μάθαμε νέα πράγματα, νέα ήθη και έθιμα ενός άλλου πολιτισμού και χώρας . Το μέρος και τα τοπία ήταν πανέμορφα . Τα πολύχρωμα σπίτια με τον μουντό καιρό δημιουργούσαν πολύ ωραία αντίθεση . Οι ξεναγήσεις και οι διανυκτερεύσεις ήταν αξέχαστες και φανταστικές . Το φαγητό εξίσου με το ξενοδοχείο και την τοποθεσία . Ακόμη η διαδικασία της παρουσίασης στο συνέδριο μπορεί να ήταν αγχωτική όμως ήταν κάτι ξεχωριστό και καινούργιο που πιστεύω άρεσε σε όλους. Πήραμε μια γεύση από κάτι ξένο και είμαστε έτοιμοι και για επόμενα . Ευχαριστούμε πάρα πολύ.”

 

“Ήταν μια υπέροχη και ξεχωριστή εκδρομή, που βγάλαμε όλοι μαζί εις πέρας, παιδιά και καθηγητές , με επιτυχία και ασφάλεια! Και κυρίως πρέπει να ευχαριστούμε την κ. Καρτσάκη που κατάφερε να μας πάει στην Πράγα και στην Βιέννη.”

 

“Το ταξίδι ήταν υπέροχο, καθώς είδαμε πολλά αξιοθέατα και υπήρξε μια όμορφη εμπειρία. Στο συνέδριο, μολονότι πίστευα πως θα βαρεθώ, με εξέπληξε το γεγονός ότι δεν ένιωσα κάτι παρόμοιο. Το μόνο «παράπονο» που έχω αναφορικά με το συνέδριο είναι η οργάνωσή του σε σχέση με τα μικρόφωνα, καθώς πολλές ομάδες, μαζί με τη δικιά μου, δεν ακούστηκαν, πράγμα που όπως καταλαβαίνετε  στενοχωρεί τα σχολεία που πραγματικά προσπάθησαν. Πέρα από αυτά, η συνεργασία με τους καθηγητές ήταν υπέροχη και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη από αυτό το ταξίδι. Ελπίζω και του χρόνου να γίνει κάτι παρόμοιο, διότι θα με χαροποιούσε πολύ.”

 

“Αυτή η τετραήμερη εκδρομή δεν περίμενα να βγει τόσο ωραία. Το να μπαίνεις σε μια ομάδα και να εργάζεσαι με τους συμμαθητές σου για μια εργασία που θα παρουσιαστεί σε ένα συνέδριο στο εξωτερικό είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία γιατί όχι μόνο γνωρίζεις νέες κουλτούρες και ιστορίες διαφόρων χωρών της Ευρώπης αλλά και δένεσαι πιο πολύ με τους συμμαθητές σου. Αυτό ήταν το αγαπημένο μου γεγονός σε αυτή την εκδρομή. Ήρθα πιο κοντά με άτομα που δεν περίμενα να ξαναμιλήσουμε ποτέ ξανά. Δεν μετάνιωσα για τίποτα σε αυτή την εκδρομή. Μοναδική εμπειρία!”

 

“Η εμπειρία μου στο ταξίδι της Πράγας και του συνεδρίου ήταν φανταστική, πέρασα πάρα πολύ ωραία καθώς είδα πολλά όμορφα αξιοθέατα και ήμουνα μαζί με τους φίλους μου. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές που κατάφεραν να διοργανώσουν μια τέτοια εκδρομή γιατί ήταν υπέροχη!!”

 

“Το ταξίδι στην Πράγα ήταν μια εμπειρία ζωής. Με την βοήθεια τον καθηγητών δημιουργήσαμε ένα πρότζεκτ για το οποίο όλοι ανυπομονούσαμε και τελικά δικαιωθήκαμε! Ήταν ένα καταπληκτικό τετραήμερο που παρά τις κάποιες μικρές δυσκολίες βγήκε τέλειο. Από τις απίστευτες βόλτες στην πόλη με τον ξεναγό μας μέχρι και την ημέρα του συνεδρίου ήταν όλα υπέροχα! Είχαμε όλοι καλή διάθεση και έτσι όλα πήγαν καλά. Πιστεύω αξίζει να διοργανωθεί ξανά ένα τέτοιο ταξίδι καθώς περάσαμε όλοι καταπληκτικά. Και το σημαντικότερο ευχαριστούμε τους καθηγητές μας που μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν αυτή την εκδρομή.”

 

“Η αλήθεια είναι ότι όταν άκουσα για το συνέδριο στην Πράγα δεν πίστευα ότι θα έπαιρνα μέρος σε όλο αυτό *κυρίως γιατί δεν είχα ξαναπάει στο εξωτερικό* . Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Ήρθα κοντά με πολλά παιδιά και κάναμε παρέα. Πλάκες και αναμνήσεις αλλά  το σημαντικότερο είναι ότι μέσα από την εκδρομή αυτή γνώρισα μία άλλη κουλτούρα. Όταν παρουσιάζαμε εγώ και οι συμμαθητές μου από άλλα σχολεία και χώρες ενθαρρύναμε ο ένας τον άλλον γεφυρώνοντας  έτσι  κάθε διαφορά μας. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και ελπίζω και άλλα παιδιά να έχουν την ίδια ευκαιρία και τύχη που είχα εγώ.”

 

“Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό με το σχολείο. Μια όμορφη εμπειρία και ανάμνηση προστέθηκε στο μυαλό μου για να την θυμάμαι για χρόνια. Ξεναγηθήκαμε σε πολλά μέρη της Πράγας και το καθένα έκρυβε την δική του ξεχωριστή ιστορία. Αφορμή αυτής της εκδρομής ήταν το μαθητικό συνέδριο της elemasyn. Εργαστήκαμε πολύ για αυτήν την παρουσίαση και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα και τα σχόλια του κοινού μας δικαίωσαν. Το θέμα της δικιάς μας εργασίας ήταν: ψευδοεπιστήμη και θεωρίες συνομωσίας, ένα θέμα για το οποίο είχαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε. ‘Ήταν ένα μαγικό ταξίδι, διαφορετικό από όλα τα άλλα αφού βρισκόμουν με μια ξένη χώρα μαζί με τους φίλους μου, τους συμμαθητές μου και τους καθηγητές μου, κάτι που δεν θα μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να ζήσω. Αυτές οι τέσσερις μέρες πέρασαν όμορφα και ευχάριστα. Αν μπορούσα να τις ξαναζήσω, θα το έκανα χωρίς καμία αμφιβολία.”

.