Πενθήμερη Εκδρομή Γ’ Λυκείου στα Γιάννενα

Πραγματοποιήσαμε την εβδομάδα  από Δευτέρα 27/11 έως Παρασκευή 1/12 την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας.

Την 1η ημέρα είχαμε την ευκαιρία  να επισκεφτούμε το Μουσείο της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», και να ενημερωθούμε για το ιστορικό κατασκευής της γέφυρας. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την όμορφη πόλη της Πρέβεζας όπου απολαύσαμε το μεσημεριανό μας φαγητό και συνεχίσαμε το ταξίδι μας για την γραφική Πάργα.

Την 2η ημέρα είχαμε την εξαιρετική εμπειρία να επισκεφτούμε  το Σπήλαιο Περάματος και να απολαύσουμε το σπάνιο έργο της φύσης και τα μοναδικά παλαιοντολογικά ευρήματα. Συνεχίσαμε με επίσκεψη στο γραφικό Μέτσοβο με την υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα του.

Την 3η ημέρα επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων όπου χωριστήκαμε σε ομάδες ενδιαφέροντος και ενημερωθήκαμε από τους υπευθύνους των τμημάτων για την λειτουργία τους και τις προοπτικές που προσφέρουν. Επίσης ξεναγηθήκαμε στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και μάθαμε για τη λειτουργία της. Στη συνέχεια περπατήσαμε μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, χαθήκαμε στα πανέμορφα σοκάκια της ενώ αργότερα επισκεφτήκαμε το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας, το μουσείο του Αλή Πασά  και την Παλιά Πόλη.

Την 4η ημέρα ταξιδέψαμε στο Μονοδένδρι και στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Φαράγγι Βίκου. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου, ιστορικό χώρο μνήμης.  Συνεχίσαμε τη διαδρομή μας μέχρι την  Κόνιτσα για  ξεκούραση και φαγητό με τελικό προορισμό το ιστορικό μοναστήρι της Ιεράς Μονής της Μολυβδοσκέπαστης.

Την 5η ημέρα φτάσαμε στα Μετέωρα και επισκεφτήκαμε την  Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου (Μεταμόρφωσης του Σωτήρος). Η ομορφιά  και η αγιοσύνη του τόπου ήταν  συγκλονιστική. Η συνέχεια στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων  και η επίσκεψη στον Μύλο των Ξωτικών έκλεισαν με χαρά και παιχνίδι την εκδρομή μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε στα παιδιά μας την υπερηφάνεια και την αγάπη μας γιατί πραγματικά η συμπεριφορά τους υπήρξε υποδειγματική σε όλη της διάρκεια της εκδρομής. Οι αναμνήσεις που φτιάξαμε  αυτές τις πέντε ημέρες θα σας συνοδεύουν σε όλη την ενήλικη ζωή σας και θα σας γεμίζουν χαρά και συγκίνηση. Να είστε πάντα καλά.

Επίσης ευχαριστούμε το  ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα για την όμορφη φιλοξενία, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που κάθε φορά μας δέχεται με χαρά καθώς και στο ταξιδιωτικό γραφείο Manessis που μας ταξίδεψε με ασφάλεια.

Τέλος ευχαριστούμε τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κα Θωμαϊδου, κα Καρτσάκη, κα Μεντή, κ. Μπρέντα και κ. Μουσαδάκο για τη φροντίδα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης  προς τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.