Διδακτικές Επισκέψεις για τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διδακτικές επισκέψεις σε τρεις διαφορετικούς προορισμούς:

1.Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών : Μαθητές/τριες Θετικού  Προσανατολισμού και  Προσανατολισμού  Υγείας.

Η υπηρεσία ανήκει στην Ελληνική αστυνομία και έχει κύριο σκοπό την διερεύνηση και αξιολόγηση των στοιχείων ενός εγκλήματος. Στελεχώνεται από διάφορα τμήματά όπως αυτά των τοξικολογικών και βιοχημικών αναλύσεων, των ψηφιακών πειστηρίων, του φωτογραφικού υλικού, της βαλλιστικής έρευνας, της δακτυλοσκοπίας κ.α. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους των τμημάτων για το έργο της υπηρεσίας. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: κ.Γαλακτίδης, κα. Χλέτσου.

2.Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας: Μαθητές/τριες Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν την έκθεση “Οικονομία και Κλίμα: Handle with care“. που παρουσιάζεται στον χώρο του μουσείου, ενημερώθηκαν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία, την αμφίδρομη σχέση οικονομίας και κλίματος, έμαθαν για τον ιδιαίτερο ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα διαδραστικά παιχνίδια. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: κα Καρτσάκη, κα. Παπαχρήστου.

3. Βράχος Ακρόπολης: Μαθητές/τριες Θεωρητικού  Προσανατολισμού.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και έκαναν ένα θαυμάσιο υπαίθριο μάθημα ιστορίας στην πιο όμορφη γωνιά της πόλης μας. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: κ. Γιαννούλας, κα. Μέντη.